måndag 9 februari 2015

Apelsin och chokladkaka


Detta är ett recept på en underbart saftig mjuk kaka som smakar mycket. Alla älskar den! Receptet kommer från Rosendahls slottscafé. Denna gången dekorerade jag kakan med syltade apelsinskal. Andra gånger har jag gjort chokladskruvar. Det blir också fint.



Här är receptet:

200.g. smör
2 1/2 dl. strösocker
3 ägg
Skal och saft av 1 apelsin (inte för liten)
5 msk syltade apelsinskal
ca 4 dl. vetemjöl
1 tsk bakpulver
80 g. choklad

Garnering:

choklad + ev. syltade apelsinskal
florsocker


Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen ett i taget, de syltade apelsin skalen, samt saft och rivet skal av apelsinen.

Bland mjöl och bakpulver. Hacka chokladen grovt. Mjöla den något så att inte allt sjunker till bottnen.

Rör ner alltsammans i smeten.

Häll upp i smord och bröad form med avtagbara kanter (ca 23 cm I diameter).

Grädda i 150 grader ca 40-45 min. Den ska vara lite kladdig inuti.

Riv över choklad, apelsinskal och pudra sist över florsocker. Garnera ev. med mer apelsinskal eller choklad. Servera gärna med vispgrädde


Mmmmums och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar