söndag 19 februari 2017

Laxpudding med twist


Här bjuder jag på ett lite otraditionellt recept på laxpudding. Vanligtvis använder man rimmad lax, men eftersom jag en dag fann att jag hade både rökt och gravad lax i kylen så tog jag det i min pudding. Resultatet blev jättegott!



Den här rätten är lätt att göra och smakar perfekt på smörgåsbordet eller som ensamrätt med lite bröd och sallad. 4 port

Ingredienser:

250 g. rökt lax
150 g. rimmad lax
10 potatisar
1 stor gul lök
2 msk smör
1 dl. hackad dill

Äggstanning:
4 ägg
3 dl. mjölk
1 dl. grädde
1 tsk salt och lite vitpeppar

Tillbehör :
200g. smält smör
dill och citronklyftor



Sätt ugnen på 225 C. Skala och hacka löken och låt den fräsa i smöret utan att ta färg.

Skiva potatisen. Smörj en hög form. Bottna formen med potatis, varva sedan med strimlad lax, dill och potatis. Avsluta med potatis. Salta och peppra lätt mellan varven.

Vispa samman äggen med mjölken och häll över puddingen. Grädda i 45-50 min eller till äggstanningen stannat.

Servera med skirat smör och citron klyfta. Klipp lite dill och strö över smöret.

Hoppas det smakar !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar