måndag 6 februari 2017

Snabba vetebullar


Nu är det grått och trist här i södra Sverige. Det verkar som vintern aldrig kom i gång. Jag saknar snön. Nåväl, hoppas att det blir en härlig vår istället. Jag gick igenom mina gamla bilder och hittade denna på mina snabba och lättbakade vetebullar. Den påminner mig om den vår som förhoppningsvis snart kommer. Därför blir detta mitt blogginlägg denna gång.




Snabba vetebullar.

Ingredienser:

50 g. jäst
2 msk. socker
125. g. mjukt smör
1 ägg
7 dl. mjöl
2 tsk. kardemumma


Fyllning: 
1 dl. socker
150 g. mjukt smör
2 msk. kanel

Rör ihop fyllningen i en bunke


Pensling:
1 ägg,
pärlsocker och ev . hackad mandel

Så här gör du:

Rör ut jästen i den kalla mjölken. Tillsätt mjöl, ägg, socker och kardemumma. Arbeta in det rumsvarma mjölet.

Kavla nu ut degen direkt på bakbordet till en rektangel ca 1 cm tjock. Bred på fyllningen.

Rulla ihop från längden till en rulle. Skär ca. 30 bitar. Lägg dessa i pappersformar. Pensla med ägg. Strö på pärlsocker och ev. hackad mandel.

Låt jäsa ca 1 tim. Sätt ugnen på 240 grader. Grädda mitt i ugnen i ca 8 min. Låt svalna under bakduk.


Hur enkelt som helst eller hur? Hoppas de smakar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar