onsdag 29 oktober 2014

Snabba Äppelkakan



Nu ska du få receptet på en av mina mest lättbakade och snabbaste kakor. Kakan har många gånger varit min räddning när vi oväntat fått kaffegäster. Den är väldigt god med få ingredienser, vilket måste anses som ett plus i detta sammanhang.




Ingredienser:
4 ägg
3 dl. socker
3 dl. mjöl
3-4 syrliga äpplen 

75 g. kylskåpskallt smör som hyvlas över kaksmeten.

Garnering:
Pärlsocker eller florsocker ( och hackad eller flagad mandel

Smörj och bröa en form med löstagbar botten ca. 24 cm I diameter. Skala och dela äpplena I klyftor.

Vispa ägg och socker. Blanda ner mjölet.

Häll smeten I formen  Tryck ner äppelbitarna i smeten.
Hyvla över smöret så att hela kakan täcks. Strö över sockret och ev. mandeln.

Om man vill kan man rulla äppelbitarna i kanel och socker innan man trycker ner dem I smeten.
Grädda I 175 grader I ca 50 min.

Servera med vaniljsås eller grädde, Glass är också gott till, eller ät den bara som den är.

Hoppas det smakar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar