torsdag 13 juli 2017

Frasiga havreflarn


Jag säger bara ! så snabba, lättbakade och så underbart goda!! De här flarnen smakar smaskens som de är, men om du ripplar över dem med smält chocklad förhöjer du smaken yttrligare ett snäpp. Vill du lyxa till dem ännu mer så bjuder du dem dubbla med smörkräm eller chokladkräm emellan.

Baka dem , du blir inte besviken! 



Ingredienser:

75 g. smör
1 1/2 dl. strösocker
1 ägg
3 1/2 dl. havregryn
1 msk. vetemjöl
1 tsk. bakpulver


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och häll det lite avsvalnat över havregrynen. Låt detta dra några minuter.

Vispa ägget och sockret. Häll detta i grynblandningen tillsammans med mjölet blandat med bakpulvret. Rör ihop till en jämn smet.

Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper, inte för tätt, då kakorna flyter ut. Storlek på kakorna, och därmed antalet, bestämmer du själv. Jag brukar göra ca 20 st. Grädda i 200 grader tills de har fått lite färg, ca. 8-10 min.

PS! De smakar jättegott till glass!


Lycka till med detta superlätta recept!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar