Det sägs att receptet hittades nedskrivet på en lapp som låg i en gammal bok på en vind som låg i ett gammalt hus som låg------ Nej, nu skämtar jag. Men den är verkligen värd att baka!
Ingredienser:
Ingredienser:
2 1/2 dl gräddfil
1 tsk bikarbonat
175 g smör rumsvarmt
2 1 /2 dl. socker
2 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt.
Fyllning:
6 msk socker + 2 tsk kanel
Så här gör du:
Lägg ett bakplåtspapper i en 2-liters form med avtagbar ring. Smörj och bröa pappret. Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda gräddfilen med bikarbonatet och ställ åt sidan.
Lägg ett bakplåtspapper i en 2-liters form med avtagbar ring. Smörj och bröa pappret. Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda gräddfilen med bikarbonatet och ställ åt sidan.
Rör smör och socker ljust och pösigt.
Rör i ett ägg i taget.
Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör ner detta i äggsmeten omväxlande med gräddfilen.
Varva nu smeten med fyllningen. Gör ca 2 lager. Avsluta med att strö resterande blandning över kakan.
Grädda på nedersta falsen i ca 1. tim. Låt den inte vara inne för länge.
Rör i ett ägg i taget.
Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör ner detta i äggsmeten omväxlande med gräddfilen.
Varva nu smeten med fyllningen. Gör ca 2 lager. Avsluta med att strö resterande blandning över kakan.
Grädda på nedersta falsen i ca 1. tim. Låt den inte vara inne för länge.
En god kaka, jag har den i ugnen nu, men i en hålform, hoppas den lossnar. Gott nytt år...
SvaraRadera